PSD va depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului pe 14 iunie

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 26 mai, în plenul Parlamentului, că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului condus de Florin Cîțu pe data de 14 iunie, din cauza „eșecului PNRR” și a „refuzului premierului de a-l depune în Parlament”.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”– a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR.

Întrebat la Palatul Parlamentului ce părere are despre moţiunea de cenzură pe care vrea să o depună PSD, Ludovic Orban a spus: „O bulă de săpun. Trebuia şi ei să depună moţiune de cenzură. Ce să facă PSD? Oricum ar fi depus moţiune şi dacă nu era PNRR.”

La dezbaterile din plen, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că „această coaliție a șemnului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid”.

Cu câteva luni în urmă, Marcel Ciolacu susținea că „majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi”.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CiolacuMarcel