La concursul pentru directori, din 27 iulie 2021, „vor fi întrebări logice, legate de realitățile din sistemul de educație, alături de întrebări care vor verifica abilitățile cognitive”, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Asta a declarat în emisiunea Viitor cu clasă de la stirileprotv.ro, că va ști subiectele cu o jumătate de oră înainte de proba de examen.

sondaj

Ministrul Educației a spus că „cel mai probabil”, comisia de interviu va fi formată din 5 persoane, iar una dintre acele persoane ar vrea să fie specialiști în resurse umane din companii sau rectori, decani și prodecani.

Sorin Cîmpeanu – ”Subiectele vor fi concepute de către experți în științele educației. Nu știu nici eu ce conțin și nici n-o să le cunosc până cu o jumătate de oră înainte de debutul examenului. Și dacă nu o să le știu eu, nu o să le știe nimeni. Metodologia va fi publicată, vor fi întrebări scurte cu răspunsuri scurte. Pentru asigurarea relevanței, în niciun caz nu ne propunem să verificăm în ce măsură candidații cunosc fiecare articol cu semnele de punctuație aferente dintr-o lege. Vor fi întrebări logice, vor fi întrebări legate de realitățile din sistemul de educație alături de întrebări care vor verifica abilitățile cognitive ale candidaților. Este nevoie de o verificare abilităților digitale, dar acest lucru se va face pe perioada celei de-a doua probe, etapa de interviu, în care candidatul, în fața unei comisii formate cel mai probabil din 5 persoane vă putea să-și demonstreze și abilitățile digitale.”

Subiectele pentru concursul de directori de școli vor fi realizate de profesori de la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro.

Este vorba despre subiectele care vor fi date la proba scrisă din data de 27 iulie, anunțată, dar pentru care nu există o metodologie de concurs sau un calendar aprobate oficial. Ministrul Sorin Cîmpeanu i-a mulțumit astăzi rectorului Marian Preda într-un discurs la o conferință organizată de DCNews, în care a spus: „Partea de examen scris am anunțat-o deja – mulțumesc domnului rector Marian Preda pentru colectivul de profesori din Universitatea București care își vor aduce o contribuție esențială la relevanța acestui concurs”.

 

 

Sursă foto – dw.com