Mii de persoane sunt aşteptate astăzi la Şumuleu Ciuc, la tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile Catolice

Cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România are loc astăzi, la Şumuleu Ciuc, unde sunt aşteptaţi 40.000 de credincioşi, după ce anul trecut, din cauza pandemiei, evenimentul nu a putut avea loc în formatul clasic.

Anul acesta au fost luate măsuri speciale pentru desfăşurarea ceremoniilor. În paralel, în curtea spitalului din localitate, va avea loc şi un maraton al vaccinării, unde vor fi administrate vaccinurile Pfizer şi Johnson&Johnson.

Pelerinii pot merge pe jos, cu căruţa sau cu maşinile personale, însă nu este permis accesul cu curse de autobuz speciale. De asemenea, trebuie să poarte mască şi să respecte distanţa de 1,5 metri.

Vor fi organizate rute de acces diferite pentru pelerini, în funcţie de regiunea geografică din care vin, iar în şaua dintre muntele Şumuleul Mare şi muntele Şumuleul Mic, unde va fi oficiată slujba religioasă, participanţii vor fi repartizaţi pe sectoare, identificate prin culori, tot în funcţie de zona din care provin.

Conform programului anunţat, la ora 10.00, Laborumul, steagul sfânt al Şumuleului, va fi purtat de mai multe persoane din faţa bisericii spre altarul în aer liber din şaua muntelui Şumuleu. Liturghia va începe la ora 12.30 şi va fi oficiată de episcopul auxiliar de Alba Iulia, Kerekes Laszlo.

 

Sursă foto – stiriletransilvaniei.ro