Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se arată deranjat de faptul că unii profesori nu sunt deciși să se vaccineze. El spune că ar vrea ca această discuție să dispară până la toamnă.

sondaj

„M-aș bucura să poată dispărea această discuție până la toamnă (n.r.: despre vaccinarea profesorilor). Da, m-aș bucura. Sper să se întâmple lucrul acesta. Este public punctul meu de vedere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași în care și acolo, greu de imaginat, în măsura în care cu toții cunoaștem că unui pacient pentru a intra în spital i se cere un test negativ… Deci pacientului îi ceri, dar personalului medical, respectiv studenți de anul IV, V, VI, care sunt în învățământul clinic, să nu le ceri: nici test, nici să fie vaccinați, nici să-ți demonstreze că a trecut prin boală. Și sunt studenți la medicină: le-am oferit patru variante. Deciziile se iau de profesori și studenți: nici ministerul nu are dreptul să intre peste decizia unei comunități academice. În plus ea este și justificată. Sunt studenți la medicină, nu orice studenți.
Nu știu să vă răspund la școli normale, dar la medicină știu să răspund: acei studenți intră în spitale.Ne dorim ca ei (n.r.: profesorii) să fie vaccinați” – a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu