Mama unui copil cu ADHD a fost obligată de instanță să plătească despăgubiri unei eleve rănite la ore cu o foarfecă

Două instanțe din județul Sibiu au dat câștig de cauză familiei unei fetițe rănite în sala de clasă de un coleg diagnosticat cu ADHD, o tulburare de comportament. Tăiată pe obraz cu foarfeca, micuța a avut nevoie de intervenții chirurgicale pentru acoperirea cicatricilor. Mama elevului cu ADHD și învățătoarea au fost găsite direct responsabile de incident și obligate la plata a 25.000 de lei despăgubiri. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Incidentul s-a petrecut în toamna anului 2017, la o școală din Mediaș. Atunci, o fetiță de 9 ani, elevă în clasa pregătitoare, a fost atacată cu o foarfecă de colegul de bancă. Agresiunea s-a produs la finalul orei de abilități practice, în timp ce învățătoarea îi ajuta pe copii să își strângă materialele de pe bănci.

„Toți elevii s-au comportat normal la acea oră și efectiv fără niciun motiv sau vreun gest care să-i trădeze vreo intenție, elevul S., într-un gest spontan, a luat foarfeca colegei și a rănit-o în zona feței. Incidentul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă, fără posibilitate de evitare în vreun fel de orice persoană sau împiedicare”, a declarat învățătoarea în fața judecătorilor, subliniind că avea în supraveghere 20 de copii.

Familia victimei: Fetița a rămas cu traume În urma agresiunii, fetița a suferit o rană pentru care a necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale. A fost supusă unor intervenții chirurgicale estetice pentru diminuarea cicatricilor și a necesitat ședințe de consiliere psihologică pentru a depăși trauma. „A foarte afectată, manifestând temere, chiar și numai când, de exemplu, ar fi urmat să meargă la tuns și, totodată, că era marcată de faptul că nu ar mai fi o fată frumoasă și că ar fi urâtă”, au relatat apropiații familiei.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – dw.com