România trimite prima tranșă din cele 6.000 de tone de motorină promise fermierilor din Republica Moldova afectați de secetă

România a trimis, luni, la Chișinău prima tranșă de 1.200 de tone din ajutorul total de 6.000 de tone de motorină promis ca ajutor agricultorilor din Republica Moldova, loviți de seceta de anul trecut.

„Evenimentul de astăzi este chintesența mesajului de solidaritate frățească, care rezultă din apartenența noastră la un filon identitate comun, unitate de limbă, de cultură, de istorie și tradiții dintre România și Republica Moldova. Această unitate transcede dincolo de pandemii, politicieni și dispute geopolitice, care uneori pot fi sterile(…) Prin acțiunea de astăzi, România dovedește încă o dată responsabilitate, angajament și faptul că în Republica Moldova face ceea ce promite”- a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul ceremoniei de primire a motorinei.

La eveniment au participat, din partea României, Gheorghe Alecsei, președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, precum și Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău. Din partea Republicii Moldova a participat Veaceslav Negruța, consilier prezidențial și Ion Perju, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

 

 

Sursă foto – zgd.md