București – Manifestație din solidaritate cu Israelul. Ambasadorul David Saranga – ”Suntem aici să ne rugăm pentru pace. Vrem să fim liberi de terorism și de atacuri”

O manifestație de susținere a Israelului a avut loc în Capitală, duminică, de la ora 17.00, organizată cu sprijinul Ambasadei Israelului la București. La evenimentul din Parcul Vioara Sparta de la Colțea au participat zeci de cetățeni israelieni dar și români simpatizanți ai Israelului, majoritatea purtând bannere cu mesaje împotriva terorismului și cu îndemnuri la pace.

Ambasadorul Israelului, David Saranga, prezent la eveniment, a ținut să le mulțumească participanților sugerând că mesajul propagat de susținătorii Palestinei este unul incorect, pentru că Israelul s-a retras din Fâșia Gaza, lucru care nu a dus la încetarea conflictului, dimpotrivă, organizația Hamas a continuat să lanseze rachete spre Israel.

„ (…) Vreau să vă spun că Israelul s-a retras din Fâșia Gaza. Israelul nu este acolo, dar de când s-a retras au început atacurile cu rachete din partea Hamas. Din acest motiv, trebuie să ținem minte, Guevrnul israelian nu are de ales și trebuie să se apere. Iar acesta nu este doar un drept ci și o bligație din partea Guvernului Israelului”- a spus ambasadorul David Saranga.

Diplomatul israelian a mai transmis că dușmanii Israelului nu sunt palestinienii, ci organizația Hamas, care este o organizație teroristă și care în ultimii ani a investit sute de milioane de euro în infrastructură teroristă.

„Suntem aici să ne rugăm pentru pace. (…) Dar, așa cum spune și o parte din imnul israelian, să fim un popor liber în țara noatră, asta ne dorim, să fim liberi de terorism și de atacuri. Acesta este scopul nostru. (…) Armata israeliană este foarte puternică, iar noi ne vom apăra societatea. În ultimii zece ani, sute de milioane de euro au ajuns în Fâșia Gaza, ce s-a întâmplat cu acești bani? (…) Sunt bani care au fost investiți de Hamas în această infrastructură a terorismului, iar noi trebuie să distrugem aceasă infrastructură a terorismului. Nu palestinienii sunt dușmanii noștri, Hamasul este dușmanul nostru. Noi ne luptăm cu această mișcare teroristă și lumea trebuie să înțeleagă lucrul acesta”- a punctat Saranga.

 

Sursă – https://www.facebook.com/IsraelinRomania