Peste 2.000 de studenți ai UMF Iași au semnat o petiție împotriva intenției facultății de a primi la examene doar studenți vaccinați sau cu test PCR – „Încalcă libertatea de alegere; supune studenții la un stres financiar și psihic”

Mai mulți studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au lansat o petiție împotriva „posibilității” ca o decizie adoptată de Consiliul de Administrație să permită doar studenților vaccinați anti-Covid-19 sau care prezintă test PCR negativ ori adeverință de boală să susțină examenele în sesiunea din vară.

Petiția a ajuns la momentul publicării acestei știri la 2144 de semnături.

Contactat de HotNews.ro, rectorul UMF Iași, Dr. Vasile Scripcariu, a declarat că nu s-a luat până acum nicio decizie în acest sens. „Studenții s-au grăbit”, a spus acesta, adăugând ca o decizie se va lua cât de curand. Scripcariu nu a dorit să facă alte precizări.

Studenții acuză faptul că se încearcă „constrângerea studenților Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași de a se vaccina în vederea susținerii examenelor din sesiunea de vară” într-un mod „abuziv, neconstituțional și injust” și se transformă vaccinarea într-o obligativitate.

Ei acuză și faptul că nu toți studenții își pot permite să facă teste PCR pentru a participa la examene. Potrivit acestora, studenții sunt astfel supuși unui „stres financiar, psihic și moral”.

 

 

Sursă foto – dw.com