Profesorii și învățătorii care fac ore remediale, cursuri de recuperare, cu elevii în programul „Școala după școală” nu au primit încă niciun leu pentru plata activităților, potrivit informațiilor transmise de către cadrele didactice participante în proiect, pe adresa redacției Edupedu.ro. Situația apare la două luni și jumătate de la debutul programului, în condițiile în care plățile ar fi trebuit să se realizeze lunar, nu trimestrial.

sondaj

Programul Școala după școală este un program care a început în luna martie 2021, finanțat din fonduri europene. Problema este că „nu avem încă semnat contractul”, spune, pentru Edupedu.ro, Liliana Preoteasa, directorul Unității de Management din Ministerul Educației.

„Activitățile cadrelor didactice vor fi recunoscute de la începutul programului, începând cu luna Martie. Nu avem încă semnarea contractului. Nu este o problemă de altă natură, ci una tehnică. În momentul în care contractul va fi semnat, plățile se vor putea face. Termenele de plată și procedura sunt în ordinul de ministrul 3.300/2021”- a declarat pentru Edupedu.ro Liliana Preoteasa, directorul Unitatății de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, direcția care derulează acest proiect cu finanțare europeană.

Reamintim că ministrul Educației a declarat pe 24 aprilie că “facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie încă înainte de sărbătorile pascale, astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitarea de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă formă de decontarea orelor remediale”, a declarat Cîmpeanu.

 

Sursă foto – france24.fr