Inițiativa legislativă – se acordă o zi liberă celor care se vaccinează, inclusiv elevilor și studenților

Inițiativa legislativă prin care se acordă o zi liberă persoanelor care se vaccinează, inclusiv elevilor, studenților și militarilor, a primit miercuri raport de admitere de la Comisia de muncă a Senatului.

”Propunerea legislativă „O zi liberă pentru vaccinare”, pe care am lucrat-o și am depus-o alături de Radu Molnar a fost votată în UNANIMITATE la Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială, dovadă că solidaritatea în campania de vaccinare poate, iată, să nu aibă culoare politică.

Propunerea a primit aviz favorabil de la:

– Consiliul Legislativ

– Consiliul Economic și Social

– Comisia de Sănătate

– Comisia de Buget

Le mulțumesc tuturor pentru dialogul consistent.

În baza votului de astăzi va putea fi supusă votului în plenul Senatului și dezbătută în Camera Deputaților în regim de urgență.

👉🏼 Inițiativa legislativă prevede acordarea unei zile libere plătite, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării și a rapelului, atât în cazul angajaților din sistemul public, cât și cel privat; În cazul elevilor și al studenților, se acordă o zi în care sunt scutiți de frecvență.

👉🏼 De aceste drepturi beneficiază și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului/persoanei cu dizabilități în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 18 ani sau a persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

👉🏼 Ziua liberă pentru vaccinare nu se acordă în situația angajaților care sunt vaccinați la locul de muncă prin grija angajatorului.

Fotografie:

–  Declarațiile de presă alături de colegul meu Ștefan Pălărie, Presedintele Comisiei.

–  Dezbateri” – a scris Oana Țoiu, parlamentar USR, pe pagina de Facebook

 

 

Sursă foto – france24.fr