Soluție pentru vaccinarea profesorilor – Echipele mobile de vaccinare în școli pentru ca profesorii să se imunizeze într-un număr mai mare

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, miercuri seara, că autoritățile trebuie să găsească soluții prin care vaccinarea să fie cât mai facilă pentru profesori, una dintre acestea putând fi organizarea de echipe mobile în școli, și că este dispus să aibă o discuție cu reprezentanții cadrelor didactice pentru a vedea de ce nu se vaccinează într-un număr mai mare.

Alin Stoica a spus că aproximativ 40% dintre profesori s-au vaccinat, dar că nu sunt date care să arate că aceștia se comportă altfel decât alte corpuri profesionale.

„Le-aș da un pic de răgaz, să vedem dacă într-adevăr există o reticență sau a fost pur și simplu o împrejurare nefericită”- a afirmat Alin Stoica la Digi 24.

Întrebat dacă se pot întoarce copiii la șoală dacă profesorii nu sunt vaccinați într-un număr mare, Alin Stoica a precizat că unitățile școlare sunt monitorizate de DSP și că școala „nu pare un mediu nesigur, nu se transmite neapărat virusul foarte rapid în școli”, dar că profesorii ar trebui să se vaccineze, mai ales că elevii sub 16 ani nu o pot face.

„Ca să-i protejăm și pe ei, e responsabilitatea și a dascălilor să se vaccineze, ca să nu fie mediu de transmitere. (…) Să facem apel din ce în ce mai mult la profesori și la responsabilitatea pe care ei o au față de elevi și să meargă să se vaccineze”- a spus Stoica.

 

Sursă foto -dw.com