The Guardian: Unii oameni vor să poarte mască și după ce s-au imunizat – „E ca o mantie de invizibilitate”

Conform The Guardian, multe persoane, în special femei, preferă să nu renunțe la masca care le apără nu doar de virus, dar și de necunoscuții insistenți, nepoliticoși sau agresivi, sau chiar de atacurile rasiste.

Francesca, o femeie de 46 de ani din New York, s-a vaccinat deja de trei săptămâni, dar nu intenționează să renunțe la mască nici măcar când se află în spațiu deschis. „E ca o mantie care mă face invizibilă”, spune ea. „Poate pentru că sunt o new-yorkeză sau poate pentru că simt mereu că trebuie să expun cea mai bună variantă a mea, dar a fost o mare eliberare să mă simt anonimă”, explică Francesca.

Francesca nu este singura în această situație. La mai bine de un an de la debutul pandemiei, unii oameni, în special femei, ezită să renunțe la măștile care au ajuns să simbolizeze noua realitate.

Purtarea măștii s-a transformat într-una dintre cele mai dezbătute și divizive chestiuni ale pandemiei. La început, experții occidentali nu recomandau persoanelor sănătoase să o poarte, dar ulterior și-au schimbat poziția, așa că masca a început să fie purtată inclusiv în spațiu deschis. Din Europa până în SUA, nu puțini au fost însă cei care s-au opus acestei practici.

 

Sursă foto – theguardian.com