Proiect de lege PSD – Școlile sau grădinițele închise timp de 3 ani ar putea fi transformate în săli de festivități, aprozare, cârciumi sau hosteluri de către primării

Schimbarea destinației bazei materiale a școlilor, grădinițelor și oricăror altor instituții și unități de învățământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, după 3 ani în care nu s-a mai desfășurat o activitate educațională în acea clădire, de către primării și consilii locale, fără avizul Ministerului Educației, prevede un proiect de lege semnat de 60 de deputați și senatori de la PSD, UDMR și minorități.

Proiectul este inițiat de deputata PSD Natalia Intotero, fost ministru în Guvernul Dăncilă, actual președinte al comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Inițiativa modifică articolul 112 din Legea Educației. Proiectul pare să fie trecut prin comisiile parlamentare în procedură accelerată, după ce a fost depus la Parlament pe 18 martie 2021 și are deja avize de la 3 comisii parlamentare, toate pozitive, în mai puțin de două luni.

Cel mai recent a fost obținut pe 11 mai 2021, de la Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, unde a strâns voturi pentru de la partidele, PSD, PNL, UDMR, AUR și împotrivă/abțineri de la USR-PLUS.

Camera decizională în acest caz este Senatul.

Proiectul a obținut aviz nefavorabil de la Consiliul Economic și Social.

 

 

Sursă foto – dw.com