Ciolacu vrea să renunțe la ”teoria idiotului” aplicată până acum de PSD – Candidatul la alegerile prezidențiale din 2024 să nu fie și liderul partidului

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că este „foarte probabil” ca nu liderul partidului să fie candidatul pentru funcţia supremă în stat, după 20 de ani de eşecuri în care şefii formațiunii au fost candidaţii la preşedinţie și au pierdut toți, cu excepția lui Ion Iliescu. „Deci undeva nu funcţionează şi atuncea intri în teoria idiotului în care continui să faci acelaşi lucru dar aştepţi alt rezultat sau încerci să schimbi lucrurile”, a afirmat Ciolacu la Digi24.

„Am deschis în interiorul partidului o discuţie, trebuie să încercăm să învăţăm din întâmplările din trecut şi din greşelile celorlalţi. Şi dacă facem o analiză mai profund vedem că toţi cei care au candidat pentru cea mai înaltă funcţie în statul român din funcţia de preşedinte al PSD-ului nu au reuşit să câştige, în afară de domnul preşedinte Ion Iliescu. Cunoaştem cu toţii istoria şi cum a fost şi cum s-a intrat în turul doi şi cu cine. De acolo, se vor face 20 de ani cu toate aceste încercări”- a afirmat Ciolacu într-o emisiune difuzată sâmbătă seară, la Digi 24.

El s-a arătat convins că PSD va avea succes la viitoarele alegeri prezidenţiale.

„Sunt convins că în 2024 PSD din nou va da preşedintele României dacă vom continua această linie de modernizare, de reformă a partidului şi de câştigare, din nou, a încrederii populaţiei-, a declarat Ciolacu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/v.dancila