Germania – O asistentă este investigată după ce a injectat soluție salină în loc de vaccin, pentru a ascunde că a spart un flacon de vaccin Pfizer

Pentru a ascunde faptul că a spart din greşeală un flacon de Pfizer-BioNTech, o asistentă medicală ar fi injectat unor persoane soluţie salină în loc de vaccin.  Asistenta medicală este acum investigată de poliția germană.

Autorităţile le-au cerut celor circa 200 de persoane vaccinate miercuri la un centru de vaccinare al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară să se prezinte de urgenţă pentru teste de anticorpi, pentru a identifica cele şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină.

Vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat. Dar respectiva asistentă a scăpat şi a spart din greşeală un flacon de vaccin. Mai târziu, ea a mărturisit acest lucru unui coleg, care a dat alarma. „Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola spartă” – afirmă poliţia.

În urma acestui incident, autorităţile locale au introdus regula celor „patru ochi” pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.

 

 

Sursă foto – dw.com