Trei pacienți COVID au murit, după o pană de oxigen la TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”

Trei pacienți COVID-19 au murit, luni seara, din cauza unei defecțiuni la TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății. Alți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale din București. De asemenea, Poliția Capitalei a anunțat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

UPDATE Ora 22.00: Cele trei persoane care au murit la secția mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” erau femei cu vârstele de 66, 84 și respectiv 74 ani și au decedat în jurul orei 17.30 – 18.10.

Audierile în ancheta deschisă de polițiști vor continua în cursul nopții și marți. Vor fi audiați membri ai personalului medical și tehnic.

UPDATE Ora 21.15: Una dintre ipotezele cercetate de anchetatori este ca din eroare o persoană să fi crescut presiunea din instalația de oxigen care ar fi dus la blocarea ventilatoarelor, potrivit surselor G4Media.ro.

UPDATE Ora 21.00: Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis o anchetă după tragedia de la spitalul „Victor Babeș”, unde instalația de oxigen a unității mobile de ATI s-a defectat, iar trei pacienți au murit, a anunțat Poliția Capitalei.

 

 

Sursă foto – dw.com