Ambulanţele care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva așteaptă zeci de minute până la eliberarea unui pat pentru pacienţi

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva se confruntă cu o situaţie critică în ceea ce priveşte numărul mare de persoane internate cu COVID-19, secţia ATI având toate locurile ocupate, iar ambulanţele fiind nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea unui pat pentru pacienţii pe care îi transportă, a informat luni Prefectura Hunedoara.

„La spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi pozitivi, cu simptome medii şi grave, iar cadrele medicale fac eforturi supraomeneşti pentru salvarea fiecărui pacient. Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienţii pe care îi transportă, iar la serviciul de urgenţă şi la radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 pacienţi”- se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului

Potrivit autorităţilor, o mare parte a pacienţilor care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de COVID-19, dar care au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceştia aflându-se şi tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni.

„Medicii deveni spun că situaţia este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienţi la alte spitale din judeţ din cauza numărului mare de bolnavi COVID care sunt internaţi la unităţile medicale hunedorene. Totodată, la SJU sunt internaţi şi pacienţi neinfectaţi cu SARS-CoV-2, dar cu alte patologii, cărora li se acordă asistenţă medicală de specialitate”- se menţionează în comunicat.

Situaţia din spital a fost analizată luni de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron, şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

 

 

Sursă foto – dw.com