Pfizer a numit Israelul ”republică bananieră”, deoarece guvernul israelian nu a aprobat plata unei tranșe de 2,5 milioane de vaccinuri furnizate deja

Conform The Jerusalem Post, Pfizer a oprit livrările de vaccinuri anti-COVID în Israel, compania fiind extrem de nemulțumită de faptul că țara nu a aprobat plata a unei tranșe de 2,5 milioane de vaccinuri furnizate deja țării.

Înalți reprezentanți ai Pfizer au declarat publicației că sunt îngrijorați de faptul că guvernul în tranziție al Israelului nu va face plata și ar putea să profite astfel de companie. Aceștia au declarat că nu înțeleg cum o asemenea situație poate avea loc într-o țară organizată. Potrivit postului Army Radio, oficialii Pfizer au numit Israelul ”o republică bananieră”.

O tranșă de 700.000 de doze de vaccinuri Pfizer urma să ajungă sâmbătă în țară dar a fost oprită de companie.

Israelul a plătit pentru primele 10 milioane de doze primite, susținând astfel campania sa de vaccinare în masă. Când însă țara a început să rămână fără vaccinuri, compania a fost de acord să trimite noi doze. Totuși, guvernul nu a aprobat niciodată ordinul de plată.

Israelul se confruntă cu o criză politică prelungită din cauza conflictelor apărute între premierul Benjamin Netanyahu, adjunctul său și viitorul premier al țării.

 

 

Sursă foto – www.jpost.com