Valeriu Gheorghiță – În România, copiii peste 12 ani vor putea fi vaccinați anti-COVID din toamnă

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat joi seară, la Digi 24, că în trimestrul trei al acestui an, după ce va exista o autorizare oficială, vor putea fi vaccinați și copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

„Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială de la Agenția Americană pentru Medicamente și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc, cu vârsta între 12-15 ani, să se vaccineze”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Miercuri, după anunțul Pfizer că serul dezvoltat în cooperare cu BioNTech a are o eficacitate de 100% la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, Valeriu Gheorghiță a spus că „este o veste foarte bună faptul că acest vaccin își dovedește eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea și la grupa de vârstă mai mică de 16 ani”.

„Va fi un avantaj suplimentar, în special pentru copiii care sunt în evidență, din păcate, cu boli cronice, boli care îi expun la un risc crescut de a face forme severe, chiar dacă sunt la o vârstă mică”- a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, la Digi24.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/valeriu.ghe