Conform ultimelor studii ale companiei, vaccinul Pfizer este 100% eficient la copiii cu vârste între 12 și 15 ani

Conform CNN, studiile clinice arată că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient în proporție de 100% și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a transmis compania, miercuri.

Pfizer/BioNTech intenționează să depună documentația studiului și către Administrația pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite, pentru a obține o autorizație de urgență și în cazul grupei de vârstă 12-15 ani.

În faza a treia a unui studiu la care au luat parte 2.260 de copii, cu vârste de 12-15 ani, vaccinul a dus la crearea unei cantități mari de anticorpi la o lună după administrarea rapelului, cu mult mai mult față de un alt studiu ce a vizat persoane aflate în grupa de vârstă 16-25 de ani, au mai transmis reprezentanții companiei.

Potrivit aceluiași anunț, efectele adverse semnalate în grupa adolescenților sunt asemănătoare cu cele întâlnite la tinerii între 16 și 25 de ani și includ durere la locul infecției, oboseală sau febră.

Participanții la acest studiu vor fi monitorizați vreme de doi ani de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID.

Compania americană Pfizer şi partenerul său german BioNTech anunțau, pe 25 martie, că au început să testeze vaccinul lor anti-COVID 19 pe copii cu vârste sub 12 ani, inclusiv bebeluşi, în speranţa extinderii vaccinării la această grupă de vârstă până la începutul anului 2022.

Studiul pediatric, care va include şi bebeluşi de 6 luni, are loc după unul similar lansat de Moderna săptămâna trecută.

Primii voluntari din faza iniţială a studiilor clinice au fost vaccinaţi miercuri.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat în Statele Unite la sfârşitul lunii decembrie pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste. Aproape 66 milioane de doze de vaccin au fost administrate în SUA până miercuri dimineaţă, potrivit datelor oferite de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Iniţial, va fi testată siguranţa vaccinului la trei dozaje diferite – 10, 20 şi 30 micrograme – în studii clinice de fază I şi II cu 144 de participanţi.

Pfizer/BioNTech intenţionează să extindă ulterior testarea la o etapă cu 4.500 de participanţi în care vor analiza siguranţa, tolerabilitatea şi răspunsul imun generat de vaccin, probabil prin măsurarea nivelurilor de anticorpi la subiecţii tineri.

 

 

Sursă foto –  cnn.com