Revoltă împortiva restricțiilor – Câte săli vor putea reveni după aceasta perioadă? Ce facem cu chiriile, ratele la bancă, contribuțiile angajaților în această perioadă?

Proprietarii sălilor de fitness se plâng de noile restricții impuse de guvern:

”15 Martie 2020 – 3 luni de carantina – salile de sport inchise.

◼Dupa „revenire” – norme de distantare, metri patrati alocati clientilor, dezinfectanti gramada, capacitatea de functionare redusa la 30-40%, cheltuieli de functionare crescute. Respectam. Ne supunem.

◼In „stimulentul economic” pentru afacerile inchise fortat si afectate de carantina nu s-a incadrat si codul caen pentru fitness. A fost omis. Nu este esential. Inghitim. Mergem inainte.

◼Ratele la banci s-au amanat pana in decembrie, din iaunarie au revenit „usor” marite din cauza recalcularilor. Strangem cureaua si platim.

◼75% din somajul tehnic pentru angajati pe perioda inchiderii il suporta statul, „daca” iti platesti contributiile la zi. Dar tu nu produci. Faci magie. Platesti.

◼Datoriile adunate la chirii, contributiile la stat pentru angajati ruleaza „pe fond”. Incercam sa jonglam cu toate sa ne scapam de datorii. Magia e tot mai greu de facut. Insa tragem inainte. Respectam regulile. Ajutam oamenii. Motivam. Ghidam. Educam. Destresam. Intarim sisteme imunitare.

🟥26 Martie 2021. Toate salile de fitness din localitati cu incidenta peste 4 pun lacat pana cand respectiva incidenta scade sub 3.5. Se prefigureaza o „alba-neagra” cu inchisul si deschisul si cu nervii oamenilor. Nesiguranta este regina.

🟧Problema 1: Salile de fitness functioneaza in general pe abonamente. In situatia asta din respect si bun simt, majoritatea „inghetam” abonamentele pana putem redeschide. Cat? 2, 4 , 8 , 36 de saptamani. Depinde. Nu se stie. Cand deschidem, vom rula „pe zero” in virtutea abonamentelor achitate anterior inca 1-4 saptamani. Dupa care avem sansele sa fim din nou inchisi. Cum poti rula o afacere in acest fel?

🟧Problema 2: Ce facem cu chiriile, ratele la banca, contributiile angajatilor, etc pe aceasta perioada? De unde atata magie?

🟧Problema 3: Mai putem redeschide? Ne mai permitem sa revenim din moment ce la un an distanta inca sunten trasi in spate de datoriile provocate de carantinare?  Cum vom reusi daca acestea se dubleaza sau tripleaza?

⬛Cate sali vor putea reveni dupa aceasta perioada?

⬛Cate afaceri vor fi strangulate de situatia data?

⬛Cati oameni vor ramane fara job, cate familii fara venit?” – mesaje postat pe contul de Facebook al Casianei Cotofană, fondator HABIT 30 Fitness Studio

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/casiana.stoica