PSD Iași anunță că sunt dispuşi să facă o majoritate în Consiliul Local fie cu PNL, fie cu USR

Conducerea PSD Iaşi a anunțat într-un comunicat de presă, că social-democraţii sunt dispuşi să asigure o majoritate în Consiliul Local, alături de oricare dintre cele două formaţiuni politice de dreapta, respectiv PNL şi USR PLUS.

” Conducerea #PSD Iași constată, cu îngrijorare, că discuțiile dintre PNL și USR-PLUS pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Municipal au căpătat accente grotești.
Miștoul, ironia ieftină, derizoriul, atacul la persoană au luat locul negocierilor responsabile. Politicieni mărunți, cu scopuri meschine, blochează funcționalitatea Primăriei, punând în pericol dezvoltarea Iașului. Liderii PNL și USR-PLUS de la Iași vorbesc doar despre funcții și persoane, despre sinecuri și favoruri. Iașul și ieșenii, interesele orașului și marile sale proiecte nu se află pe agenda publică a PNL, USR, PLUS. Practic, acești politicieni, veseli iresponsabili, joacă la ruletă viitorul Iașului.
Din păcate, destinul orașului pe termen scurt și mediu a fost deja afectat.
1) În Planul Național de Relansare și Reziliență, municipiul Iași nu există, e menționat cu câteva „firimituri”. În condițiile în care este vorba despre granturi și împrumuturi disponibile pentru România în valoare de aproape 30 de miliarde de euro, Iașul ia „praful de pe tobă”. Pentru alte mari orașe din țară sunt prevăzute investiții în metrou și trenuri metropolitane, în autostrăzi și șosele de centură. PNL, USR și PLUS sunt la guvernare la nivel național, însă la Iași se izmenesc în public;
2) Bugetul local pe anul în curs nu a fost adoptat nici până la această oră. Poate și mai grav, nu avem nici măcar liniile generale, nu știm care vor fi abordările în zona de investiții. Nu avem dezbatere publică, nu avem dialog, nu avem transparență în cheltuirea banilor publici;
3) Am intrat, calendaristic, în noul exercițiu financiar al UE 2021 – 2027. Liderii Iașului, indiferent de culoarea politică, ar fi trebuit să schimbe păreri pe noile proiecte pe care le va propune orașul spre finanțare. Cum poate fi descongestionat traficul, cum poate fi redusă poluarea, cum facem un transport public modern, rapid și ecologic? În esență, cum creștem calitatea vieții în Iași? Pentru PNL, USR și PLUS aceste teme nu sunt relevante, mai importantă este lupta pentru „ciolan”.
PSD este dispus să asigure o majoritate în Consiliul Local, alături de oricare dintre cele două formațiuni politice de dreapta. Mihai Chirica știe că noi, social-democrații, am contribuit major la dezvoltarea Iașului în ultimii 10-15 ani și avem expertiza necesară să continuăm proiectele deja începute din mandatele anterioare. Îi anunțăm și pe colegii de la USR-PLUS că suntem dispuși să votăm în Consiliul Local demiterea fostului social-democrat, Gabriel Harabagiu, actual city-manager.
În concluzie, conducerea PSD Iași va deschide discuțiile cu PNL și USR PLUS. Este o invitație publică la dialog onest și constructiv pentru deblocarea acestei situații de criză. Municipiul Iași trebuie să fie guvernat, iar PSD Iași își exprimă disponibilitatea de a fi parte a soluției.
Pentru binele nostru, al tuturor ieșenilor! – se arată în comunicatul PSD Iaşi postat pe Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/Organizatia.Judeteana.PSD.Iasi