HoReCa se revoltă împotriva noilor restricții – Dragi autorități, am dat de băut de la noi, am redus toate prețurile, ne-am cerut scuze de la angajații de care a trebuit să ne despărțim, ca să veniți voi azi și ne spuneți să închidem la 18

Reuniți la Guvern, responsabilii cu gestionarea pandemiei au stabilit reguli mai dure în zonele unde a explodat numărul cazurilor de Covid. Astfel, unde sunt mai mult de 4 cazuri la mia de locuitori, circulația va fi interzisă după ora 20:00, vinerea și în weekend. Iar magazinele și terasele se închid la ora 18:00. Acolo unde incidența depășește 7,5 la mie, restricțiile se aplică în toate zilele săptămânii.

”Închis, deschis, închis, deschis, închis. Să ne scuzați, dar noi am obosit să ne tot cerem scuze pentru greșeala altora și pentru bătaia de joc ale cărei ponoase le tragem de un de zile încoace. Dragi autorități, am dat de băut de la noi, am redus toate prețurile, ne-am cerut scuze de la angajații de care a trebuit să ne despărțim, de la proprietarul căruia îi plătim mai puțină chirie, de la furnizorii față de care ne-am luat angajamentul că facem niște volume, de la clienți, pentru strictețea cu care aplicăm masurile de igienă, de la oamenii care vor să ne susțină și n-au ce susține, de la clienții care stau pe terasă în ploaie pentru că am vrut noi să fim corecți. Ca să veniți voi azi și ne spuneți să închidem la 18, dar nu prea se știe sigur. Vă zicem noi că nu se știe, că nu știe nici măcar Poliția care ar trebui să ne amendeze, unde am sunat mai devreme și ni s-a zis că dacă azi la 17:30 se publică-n Monitor, noi trebuie să închidem la 18. Zău?!?

Păi atunci ia veniți voi și mai cereți-vă niște scuze oamenilor pe care o să-i ridicăm de la masă, că aveau rezervare la 18. Mai cereți-vă scuze și de la bucătar pentru toată mâncarea pregătită dimineață și aruncată la gunoi. Și luați tot ce e mai sus și mergeți cu scuzele și la toate cabinetele medicale, și la toate frizeriile și la toate locurile de joacă pentru copii. Stocuri, program angajați, aprovizionare, curățenie, cu niciuna din astea nu mai știm ce să facem. Cum să ne țineți, fraților, deschiși până la 18, noi cârciumă fiind? Voi dimineața beți? Că zău că după tot anul ăsta nu-ți vine decât să-i dai afară pe toți, să pui frigiderele pe olx, lacătul pe ușa și s-o stergi naibii într-o țară în care măcar știi că închis înseamnă închis.

Și apoi mai cereți-va naibii scuze și de la noi, că oricum n-ați facut-o niciodată.

PS. Colegii din presă, tot la 18 închideți și voi? Știrea, de un an de zile, nu e comunicatul de presă. E că milioane de societăți comerciale sunt anunțate subit că își schimbă programul. Sau nu. Sau cine știe.

Scuze pentru postarea asta, că nu e stilul nostru.” – este mesajul apărut pe pagina de Facebook a QP Pub

 

 

Sursă foto – forbes.com