Trei profesori din Austria au fost concediați pentru că au refuzat să poarte mască de protecție

Conform Reuters, trei profesori din Austria care au refuzat să poarte mască de protecţie împotriva COVID-19 au fost concediați.

Între timp, în Elveția, un client care a refuzat să poarte mască a primit interdicție timp de cinci ani în lanțul de supermarketuri Migros.

În ambele țări, au avut loc proteste împotriva restricțiilor care au impus închiderea magazinelor și a restaurantelor, dar și purtarea obligatorie a măștii.

Câte un profesor din fiecare dintre districtele Freistadt, Voecklabruck și orașul Wels din Austria a fost demis după ce discuțiile cu autoritățile nu au reușit să rezolve situația, afirmă sursa citată.

„Au fost multe eforturi pentru a-l convinge să respecte măsurile de igienă și de protecție santitară, dar toate au fost în zadar”- a declarat directoratul pentru educație despre profesorul din Freistadt.

Alți trei profesori din Freistadt, Braunau și Steyr, au fost convinși să poarte măștile și și-au păstrat slujbele.

Începând cu 25 ianuarie, Austria și-a înăsprit regulile sanitare, impunând purtarea măștilor FFP2 – care filtrează particulele – acolo unde anterior erau acceptate măștile de bumbac.

 

 

 

Sursă foto – katv.com