Profesoara de suedeză de la Universitatea din București, acuzată că își jignea studenții, a fost concediată

Profesoara Carmen Gabriela Vioreană de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din Universitatea din București a fost concediată disciplinar. Decizia instituției de învățământ superior vine după ce profesoara a fost acuzată de mai mulți studenți că îi jignea constant.

„Universitatea din București regretă întreaga situație și rămâne angajată în protejarea și promovarea unor valori și principii umaniste care așază omul, demnitatea umană și împlinirea potențialului uman în centrul activităților sale de educație, formare și cercetare”- se arată într-un comunicat de presă al Universității din București (UB).

Comportamentul profesoarei la Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, unde preda suedeză, a făcut obiectul unei investigații a Comisiei de disciplină.

După ce au fost analizate sesizările și mărturiile studenților, dar și mărturia și documentele cadrului didactic, Comisia de etică a constatat că aceasta a încălcat mai multe prevederi din Codul Muncii, din Contractul individual de muncă și regulamentul intern și Carta UB.

Contractul profesoarei încetează începând cu 22 martie.

 

 

Sursă foto – unibuc.ro