În spitalul din Lețcani plouă peste aparatura de zeci de mii de euro iar temperatura medie în saloane este între 14 și 17 grade

Consiliul Județean Iași, condus de Florin Alexe, anunța pe 13 ianuarie că Spitalul mobil de la Leţcani va fi închis câteva zile, timp în care vor fi făcute lucrări de igienizare şi dezinfecţie, cei 17 pacienţi cu Covid-19 urmând a fi transferaţi la spitale din municipiul Iaşi.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că unitatea nu a fost igienizată de câteva luni şi că decizia nu are legătură cu frigul din saloane cauzat de penele de curent tot mai dese din ultima perioadă.

Jurnalistul Ionel Iloae relatează cum arată astăzi spitalul mobil de la Lețcani:

”Am fost astăzi la Lețcani. Dimineață, pe ploaie, dar curios 🙂

Din păcate, și Costel Alexe s-a gândit că ar fi bine să vadă spitalul tot azi, și tot pe la ora 9. Așadar, nu am avut cu cine vorbi, doar mi-am băgat și eu nasul prin containerele de acolo.

Cred că e bine să definim termenii cu care operăm. Chestia aia de la Lețcani poate fi numită oricum, dar nu spital. Sunt containere cu aparatură medicală în ele, nu spital.

Cert este că dr. Roșu, directorul de la Infecțioase și cel care are „spitalul” în administrare, i-a explicat lui Costel Alexe că nu există niciun pat operațional și că temperatura în saloane e între 14 și 17 grade Celsius. Ar fi, teoretic, 20 de paturi ATI într-un modul iar alte 20 într-un modul fără sas (acea ușă glisantă care separă zona de acces de salon), dar nici ele nu pot fi folosite după standarde.

Ce am mai văzut? Că plouă!

Plouă și în spital, nu doar afară.

Despre problemele legate de rețeaua electrică și de evacuarea apelor uzate nu pot spune nimic. Cert este că foarte multă aparatură medicală stă nefolosită.

Ca să rezum, totul e o bătaie de joc inimaginabilă care a costat 11-12 milioane de euro.

Pun și câteva poze, ca să vă delectați.”-  a scris Ionel Iloae pe pagina de Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/iloae.ionel/posts/10225564941691911