Ambasadorul Rusiei în SUA a fost rechemat în țară după acuzațiile și amenințările lansate de președintele Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin

Rusia a anunţat miercuri că şi-a rechemat ambasadorul din SUA pentru consultări, dând în acelaşi timp asigurări că vrea să evite „degradarea ireversibilă” a relaţiilor cu Washingtonul.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe, ambasadorul Anatoli Antonov a fost rechemat la Moscova „pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut şi în ce direcţie să se meargă în privinţa relaţiilor cu SUA”.

Reamintim că președintele SUA, Joe Biden, l-a acuzat în mod direct pe Vladimir Putin că s-ar fi implicat să încline balanţa spre contracandidatul său republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale  din SUA.

„A-l califica pe preşedintele Vladimir Putin drept ucigaş şi a-l ameninţa că „va plăti” reprezintă un „atac” împotriva Rusiei, a afirmat miercuri preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin.

„Este o isterie datorată neputinţei. Putin este preşedintele nostru şi un atac împotriva lui este un atac împotriva ţării noastre”- a scris Volodin, un apropiat al preşedintelui rus, pe contul său de Telegram.

Context

Preşedintele Biden a declarat că a avut „o lungă discuţie” cu Putin în care i-a transmis liderului de la Moscova că „preţul pe care îl va plăti se va vedea curând”.

Întrebat, în cadrul interviului, dacă e de părere că Putin este un „criminal” („killer”), Joe Biden a răspuns: ”Da, cred că este”

Preşedintele SUA a mai dezvăluit că i-ar fi spus în faţă lui Putin faptul că acesta „n-ar avea deloc suflet”. Replica lui Putin a fost: ”Ne înţelegem  noi”

 

 

Sursă foto – nbc.com