Nicușor Dan cere consultanță juridică pentru PMB de la judecătorii Curții de Apel, cei care pot judeca și cazurile legate de primărie

Conform Qmagazine.ro, Nicușor Dan a trimis o adresă oficială prin care acesta cere președintei Curții de Apel, Luminița Criștiu-Ninu, și Președintelui Secției a VIII-a de Contencios Administrativ, Georgian Davidoiu, de la aceeași instanță, consultanță juridică privind unele hotărâri ale primăriei pe care o conduce.

Nicușor Dan a transmis în data de 15 martie o Solicitare de „ajutor instituțional” unei instanțe care, în mod normal, judecă în mod definitiv procese de contencios administrativ în care una dintre părți poate fi Primăria Capitalei. Adică judecătorii care vor pronunța hotărâri definitive ar trebui să se antepronunțe și chiar să acorde consultanță juridică unei instituții din administrația publică.

Adresa întocmită de către primarul Municipiului București evidențiază pe de o parte o atitudine evidentă a acestuia de ignorare a dispozițiilor constituționale, iar pe de altă parte o tendință a acestuia de a implica instanțele de judecată în procesul decizional, invocând un imaginar „ajutor instituțional”.

Continuarea pe Qmagazine.ro

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/NicusorDan.ro