Lucian Mîndruță dă vina pe ”eroii” din spitale pentru tragedia de la Matei Balș

Jurnalistul Lucian Mîndruță consideră că tragedia de la Matei Balș are la bază o eroare umană și vorbește despre cei care nu și-au făcut treaba în spital.

”Acum multi, multi ani, un avion intra in pamant, la capatul unei evolutii acrobatice.

Nu voi da detalii, daca era civil sau militar. Doar va spun ca era romanesc, adica sub steagul nostru. Dupa cateva zile, comisia de ancheta a lasat sa se inteleaga, pe surse, ca avionul nu avea nicio defectiune tehnica in momentul impactului.

Doar ca asta n-a avut nicio importanta pentru institutia de care apartineau avionul si pilotul.

Omului, mort in accident, i s-au inchinat ode. C-ar fi incercat sa salveze aparatul, ca s-a dus cu el ca un erou, ca trebuie sa-i fim vesnic recunoscatori ca n-a cazut peste un sat, etc.

In orice alta tara normala la cap, comunicatul ar fi sunat sec si adevarat: „A fost o eroare de pilotaj!”. Elevii de la scoala de pilotaj ar fi studiat cazul, ca exemplu despre cum NU trebuie sa zbori, daca vrei sa traiesti.

La noi insa n-a existat nici macar o unda de adevar in toata povestea. A fost la fel de gonflata ca mare parte din istoria pe care o invatam la scoala.

Pentru ca pilotul roman nu e om, e zeu. Nu poate gresi, nici Vlaicu n-a facut-o, nu?

M-am gandit la treaba asta in aceasta seara, cand deja avem, in viziunea unor gazetari, un „erou”.

Ati ghicit, lucreaza in spital si in seara aia sectia era responsabilitatea lui. Era pur si simplu treaba lui sa se asigure ca e totul ok.

Si totul n-a fost ok. Cinci oameni au murit.

Iar organul respectiv de presa, care pretinde ca alearga dupa adevar, a alergat un pic, a obosit s-a aplecat, a luat ceva de pe jos si l-a indreptat spre camera:

Iata, bre! Avem eroul!

Sper ca va e clar acum. NIci de la Bals n-o sa invatam nimic, cum n-am invatat nici de la Piatra Neamt.

Aveti grija, dragii mei lasi si fricosi. Ca nu stiti peste ce erou dati cand va e lumea mai draga!” – a scris Mîndruță pe pagina de Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/lucian.mindruta/posts/10219572883454673