Nicuşor Dan despre situația din București – Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat azi că o cincime dintre blocurile din Bucureşti primesc încălzire sub parametrii normali pentru ca reţeaua de termoficare să nu fie suprasolicitată şi să nu apară avarii majore a căror reparaţii ar putea dura până la două zile, transmite News.ro.

Întrebat în legătură cu plângerea unei femei din București, care spune că are o temperatură de doar 19 grade în casă, Nicușor Dan a spus: „Să știți că sunt țări europene în care asta e o normalitate, să ai 19 grade”, potrivit Digi 24.

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au aruncat bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei. Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară”- a declarat primarul Bucureștiului la Digi 24.

Întrebat cât ar trebui să fie normalul pentru România, primarul a răspuns: „Lumea s-a obișnuit undeva la 22 de grade”.

„Am avut două alternative: să dăm la foarte mulți 22 de grade, cu riscul să apară o avarie și unii să aibă 10 grade sau să dăm unei părți din București 19 grade. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm rețeaua, să sperăm că nu o să crape, iar dacă va crăpa, suntem pregătiți să intervenim cât de repede pentru a remedia. Asta e tot ce putem să facem” – a adăugat el.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/NicusorDan.ro