Vlad Voiculescu – Dacă numărul cazurilor de la terapie intensivă crește la 1.500, vom lua în calcul revizuirea deciziei privind deschiderea școlilor

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi seară că decizia privind deschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie ar putea fi anulată dacă, de exemplu, numărul pacienților internați la terapie intensivă cu forme grave de Covid va ajunge la 1.500.

”Azi avem o mie și un pic de cazuri în ATI. Dacă numărul ăsta va crește semnificativ, adică, nu știu, 1.500 deja e mult, e peste capacitatea noastră actuală, atunci cu siguranță vom lua în calcul revizuirea deciziei (de deschidere a școlilor – n. red.)” – a declarat Voiculescu la TVR.

Ministrul Sănătății a mai spus că numărul de teste care se fac în România în acest moment este mic, dar a precizat că se va pune mai mult accentul pe testele rapide, care vor fi folosite inclusiv în școli.

”Sunt de acord că testele sunt foarte puține în acest moment, dar acest lucru nu are legătură cu capacitatea noastră de testare, care este cel puțin dublă. Am schimbat pe 30 decembrie metodologia de testare, astfel încât să ne folosim și de testele rapide. Ele sunt folosite de medici în ambulanțe și de oameni acasă, dar nu toate sunt raportate. Se lucrează la acest lucru” – a precizat Vlad Voiculescu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/VladVasileVoiculescu