Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu – Ne dorim derularea semestrului II în format clasic

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că își dorește ca semestrul al II-lea să înceapă în format clasic, însă o decizie în acest sens va fi luată abia după 20 ianuarie. Mai mult, Cîmpeanu nu va exclude niciunul din cele trei scenarii în care a funcționat școala în timpul pandemiei, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Semestrul al doilea va începe în data de 8 februarie, după mini-vacanța intersemestrială (30 ianuarie – 7 februarie), potrivit structurii anului școlar 2020-2021.

„Ne dorim derularea semestrului II în format clasic, însă ne vom putea pronunța responsabil și fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decadă a lunii. Orice scenariu va rezulta în urma analizei va fi luat în considerare. Nu excludem niciun scenariu, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susţin examenele naţionale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă – așa cum solicita Consiliul Național al Elevilor”- a precizat Cîmpeanu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu