Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cere oficial intervenția legii împotriva ”mimicii” artiștilor din programul de Revelion de la TVR

Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris un editorial pentru Libertatea în care prezintă poziția ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în legătură cu programul TVR din noaptea de revelion.

”De când a fost numit ministru al sănătății, Vlad Voiculescu n-a avut timp să dea prea multe comunicate de presă. Două sunt la vedere. În primul, din 3 ianuarie, ministerul comunica faptul că ”pe teritoriul României, nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie”.

În al doilea, de luni, 4 ianuarie, citat de G4Media, Vlad Voiculescu cere intervenția Consiliului Național al Audiovizualului pentru ”comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus”. 

Una dintre aceste ”comunicări” este personificată de programul de Revelion al TVR care, în concepția ministerului condus de Voiculescu, a comis o ”instigare” și merită să primească sancțiuni ”în conformitate cu prevederile legislative”. Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități.”

Continuarea pe Libertatea

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/VladVoiculescu.ro