aprilie 12, 2021
ECONOMIE STIRI

Miliardarul Gabriel Comănescu nu-și plătește angajații cu lunile. Revista Forbes estimează averea lui Comănescu la peste 500 de milioane de euro

Sindicatul FSLI Petrol & Energie anunță organizarea unor proteste față de modul în care compania GSP Offshore îi tratează pe angajați, potrivit unui comunicat de presă. Sindicatul susține că firma de foraj marin nu plătește salariile la timp, are o întârziere de 6 luni la plata tichetelor de masă și nu a plătit orele suplimentare și primelor de performanță.

Sindicaliștii susțin că firma controlată de Gabriel Comănescu nu respectă regulile de protecție ale angajaților la locul de muncă.

Sindicatul susține, citând datele ANAF și ale Ministerului Finanțelor, că firmele controlate de antreprenorul constănțean ar avea datorii către bugetele de stat de peste 243 de milioane de lei și cere OMV Petrom, care a subcontractat lucrările către GSP Offshore, să rezolve situația.

Conform Rise Project, banii lui Comănescu – evaluați în revista Forbes la peste 500 de milioane de euro – provin din afaceri petroliere derulate în România și în spațiul ex-sovietic. Magnatul și-a disimulat interesele financiare într-o rețea complicată de firme offshore, rețea întinsă din Panama și Insulele Virgine Britanice până în Niue – o mică insulă din Pacificul de Sud, aflată la 2400 de kilometri de Noua Zeelandă. El a fost sau este asociat în aceste companii cu personaje controversate între care și sindicalistul Liviu Luca, partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu, trimis în judecată pentru constituire de grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

 

 

Sursă foto – www.info-sud-est.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *