octombrie 22, 2020
SOCIAL STIRI

BOR despre pelerinajul de Sfânta Parascheva – ”Este greu să le spui acum oamenilor să nu atingă racla sau să nu se închine”

După o săptămână în care România a înregistrat noi recorduri zilnice de infectări și de internări în secțiile de terapie intensivă, pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași este punctul fierbinte al acestor zile. Cum aglomerația este una dintre caracteristicile evenimentului, autoritățile încearcă anul acesta, în condițiile speciale de pandemie, să impună reguli stricte și să limiteze pe cât posibil răspândirea noului coronavirus.

„Este greu să le spui acum oamenilor să nu atingă racla sau să nu se închine, nu putem spune că sfintele moaşte pot face rău cuiva. Modul în care îşi manifestă credincioşii evlavia este foarte puţin controlabil, este greu să îi spui omului ce să facă. Este o zonă emoţională, fiecare îşi manifestă cinstirea la racla sfintei aşa cum simte, unii doar se închină, aţii pun şi mâna, alţii ating creştetul. Racla este curăţată periodic, plexiglasul la fel, tot ce ţine de vulnerabilitate suntem pregătiţi să luăm cele mai bune măsuri”, a explicat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, citat de Ziarul de Iași.

 

 

 

Sursă foto – stiri.botosani.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *