octombrie 22, 2020
ECONOMIE FEATURED STIRI

Yandex , motorul de căutare rusesc, a devenit una dintre opţiunile românilor pe telefoanele cu Android, după ce Comisia Europeană a cerut Google să diversifice oferta

Românii care vor cumpăra un telefon nou cu Android vor fi puşi să aleagă, în ceea ce priveşte căutarea pe internet, între Google şi alte patru servicii, printre care ruşii dornici de extindere de la Yandex.

Decizia Google de a oferi alternative la propriu motor de căutare a venit în urma unei negocieri îndelungate cu UE, care a reclamat monopolul gigantului american pe piața căutărilor online și a cerut încetarea monopolului cărora le-ar fi picat victime utilizatorii sistemului Android.

Google a stabilit că va selecta trimestrial alternativele pe baza unei licitaţii – cine oferă mai mult pentru o anumită ţară, devine una din alternativele la Google pe plan local.

Telefoanele cu Android vândute în România vor oferi următoarele patru alternative la Google: GMX, info.com, PrivacyWall şi Yandex.

Yandex, cel mai utilizat motor de căutare din Rusia, este interzis în Ucraina după ce Kievul a considerat că datele utilizatorilor ucraineni sunt transmite autorităților guvernamentale ruse.

 

 

Sursă foto – croud.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *