Nicușor Dan, noul primar general al Capitalei a declarat, luni seară, la B1TV, că prima decizie pe care o va lua va fi demiterea directorului Direcției Juridice din cadrul Primăriei București.

sondaj

Principalele declarații:

 • ”M-a descumpănit chestiunea cu înregistrarea, am minimalizat-o și nu credeam că o să meargă mai departe și în ziua aia chiar n-a mers. Am crezut că oamenii sunt lucizi și vor înțelege că nu e nimic acolo”, a declarat Nicușor Dan, luni seară, la B1TV.
 • Despre ”bomba bombelor”, lansată de Antena 3 în ultima oră de campanie de vineri seară, Nicușor Dan a declarat că era acasă, cu soția, și își pregătea întâlnirile pentru a doua zi:
 • ”Din când în când mai venea soția cu telefonul și îmi arăta și îi spuneam ”Lasă-mă, să-mi pregătesc aici… tu știi care o să fie bomba bombelor?”. Și am adormit în timp ce era difuzată bomba bombelor la Antena 3”, a declarat Nicușor Dan, râzând.
 • ”Situația este disperată. Cel puțin 1 an jumate măsurile pe care o să le luăm o să fie obligatorii. Ca să ieși din faliment ai nevoie de niște măsuri obligatorii. Dacă primarul comunică coerent, nu poți să fii nebun să te opui proiectelor primarului”, a mai spus Dan.
 • Este o promisiune de transparență pentru Primăria Generală și sper ca prin votul consilierilor să cerem același lucru și primăriilor de sectoare. Ne vom duce și pe dosarele de corupție, pe retrocedări. Dar mandatul meu este să rezolvăm problemele mari ale Bucureștiului și să îi dăm o direcție de dezvoltare. O companie va fi contractată pentru auditul primăriei. Probabil în jumătate de an vom avea auditul. În orice caz, foarte repede veți afla situația financiară a primăriei.
 • acțiune simbolică va fi deschiderea ușii primăriei, aceea va funcționa ca ușă a primăriei, bucureșteanul să știe că aia este primăria lui.
 • Prima acțiune va fi demiterea directorului Direcției Juridice.
 • Mare parte dintre cei din ”caracatiță” vor pleca singuri. Cei care au dat concurs și concursul are toate aparențele de legalitate, e abuz să îl desființezi. Dar activitatea lor va fi evaluată lunar, la două luni.
 • Pe problema termoficării sunt două probleme: să înlocuim inelul principal, dar ne apucăm în primăvară, avem banii europeni, iar a doua, când apar avariile, să intervenim, ceea ce vom face.
 • Sorin Oprescu a luat un RADET care funcționa cât de cât, l-a adus la datorii de 200 de milioane de lei, problemele s-au acutizat. A venit Gabriela Firea, a luat RADET, avea bani europeni, nu a făcut nimic, problemele s-au acutizat, e simplu.
 • Podul Ciurel a costat mai mult decât trebuia, dar e o lucrare de infrastructură care ar putea fi utilă. Pasajul Doamna Ghica este început fără actele necesare, nu are PUZ, nu are studiu despre stabilitatea clădirilor din jur. Este o construcție ilegală pentru care Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat că este ilegală, dar fiind campanie electorală…
 • Nu se mai închid școlile pe ploaie, ninsoare, viscol. Doar să fie vreo urgie. Dar așa, mereu am considerat o exagerare. Nu se pune problema să închidem școlile la 30 de centimetri de zăpadă.
 • La ultima întrebare a moderatorului, ”Se va face pușcărie din rândul oamenilor care au făcut parte din administrația precedentă?”, Nicușor Dan a răspuns: ”Aș paria pe asta, da”.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/