octombrie 22, 2020
ANALIZE FEATURED

Concluziile alegerilor locale 2020

Mișcarea lui Ludovic Orban cu unirea dreptei în București a funcționat perfect. A dus partidul la un scor istoric și a devenit singura opțiune a lui Klaus Iohannis pentru funcția de premier după alegerile parlamentare. Rareș Bogdan este mare perdant din PNL.

Nicușor Dan devine cel mai relevant personaj politic USR, chiar dacă nu face parte din partid. În momentul de față reprezintă un pericol pentru cuplul Barna – Cioloș. Vlad Voiculescu, cel mai probabil, nu va rămâne vice-primar.

Cioloș și Barna vor încerca să capitalizeze victoriile din Timișoara, Brașov sau Alba Iulia dar nu sunt credibili. Personajul solar al USR –PLUS este Nicușor Dan, chiar dacă nu este membru.

Gabriela Firea și-a încheiat cariera de politician. Va obține cel mult un post de sentor la alegerile parlamentare. Cu Firea se închide un ciclu, toți cei din epoca Dragnea dispar de pe prima scenă.

Marcel Ciolacu nu iese chiar așa prost din aceste alegeri. PSD pierde marile orașe dar câștigă comunitățile mici. PSD obține 20 de Consilii Județene și câștigă la acest capitol alegerile locale.

Pentru PSD urmează 4 ani grei, mai ales dacă scorul la alegerile parlamentare nu va începe cu 3.

Victor Ponta are o problemă reale. Nu este sigur că ProRomânia poate trece pragul electoral la parlamentare. Acesta va căuta o alianță cu PSD, pe care Ciolacu, cel mai probabil, o va refuza.

Marcel Ciolacu obține o jumătate de victorie la aceste alegeri locale, nu are interes să-și aducă în partid un posibil adversar în persoana lui Victor Ponta.

Traian Băsescu scoate un scor bun la București și ține PMP pe linia de plutire având rezultate bune în mai multe zone din țară.

Călin Popescu Tăriceanu a devenit insignifiant. Liderul ALDE plănuia o alianță cu Victor Ponta pentru a mai prinde un mandat de senator, însă cei doi nu reușesc să bifeze nici măcar marja de eroare, dacă ne uităm pe cifrele de la locale.

Se anunță o luptă în trei pentru alegerile parlamentare. Urmează o luptă dură între PNL și USR pentru publicul de dreapta. PSD riscă să nu mai aibă aliați politici dacă ProRomânia și ALDE nu intră în Parlament.

 

 

Sursă foto – www.globalresearch.ca

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *