Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor cu 40% – Comisia Europeană a spus franc, dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 miliarde din fonduri europene. Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă vor fi credite mai mari pentru populaţie, în cazul în care intră în vigoare rectificarea bugetară şi a replicat:

”Din păcate, ambele scenarii sunt posibile. Există nu doar avertismente, există discuţii cu înalţi responsabili din Comisia Europeană care ne-au spus franc – dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 miliarde din fonduri europene, pentru că încălcăm tratele europene. Cu siguranţă agenţiile de rating ne vor retrograda. Nemavorbind că pentru aceste cheltuieli pur şi simplu nu există bani. Daţi-vă seama dacă se blochează miliarde europene, ratingul de ţară e retrogradat, iar nimeni nu mai vine să dea bani la un rating prost. Oricât ne-am dori aceste creşteri, ele vor putea fi făcute doar după ce ieşim din această criză economică şi stabilizăm finanţele ţării”.

Noi tocmai asta vrem să evităm. Vrem să evităm creşterea taxelor şi impozitelor şi vrem să repornim economia, să avem o creştere economică şi sustenabilă pentru a putea iar veni cu creşteri de salarii şi pensii. Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI” –  a mai  pecizat preşedintele.

 

 

 

Sursă foto -https://www.facebook.com/pnl.ro/