Sociologul Mirel Palada – ”Deci să faci alegeri e posibil, dar să deschizi școlile nu”

Sociologul Mirel Palada a scris pe pagina de Facebook despre situația deschiderii școlilor:

”Aha. Deci să faci alegeri e posibil, dar să deschizi școlile nu. Să înghesui milioane de oameni în niște spații mici cît o cabină de veceu nu e nici o problemă. Dar să permiți copiilor să-și vadă de educație, dintr-o dată e imposibil.

Nu contează că sacrificăm o întreagă generație de tineri, pierzînd continuitatea studiilor și punîndu-le în primejdie toată viața de adulți, deprivîndu-i de cea mai importantă resursă simbolică: educația.

Dă-i încolo de copii. Să rămînă proști. Dă-i încolo de pensionari. Nu le mărim pensiile. Să rămînă săraci. Cuum? E lege? Dă-o încolo de lege. Parc-ar fi prima dată cînd cei de la putere încalcă sfidător legea.

Singurul lucru care contează e să organizeze alegerile cît mai repede, poate-poate totuși peneliștii nu se duc de tot în cap pînă atunci.

E simplu. E cinic de simplu. E ultima șansă a peneliștilor să obțină un scor cît de cît acceptabil, care să le folosească drept pretext pentru a clama nevoia de a rămîne încă patru ani la guvernare.

Dacă amînă alegerile pînă la primăvară, se fac praf și pulbere. Nici 20% nu vor mai lua. PNȚ-CD o să scrie pe fruntea lor de aroganți și de sfidători și de nepricepuți și de…

Au ratat alegerile anticipate. Pe astea nu le vor mai rata nici picați cu ceară. Poate să ardă tot globul, ei vor face alegeri. Doar v-a zis și Iohannis: nu va fi ni-ci-o-pro-ble-mă.

Și uite așa, dintr-o dată, iată că nu mai e nici o problemă cu Covidul. La plajă n-avem voie mai aproape de 2 metri unul de altul. Dar acolo la mermeleala electorală nu e nici o problemă.

Dintr-o dată, că e nevoie electorală, putem să înghesuim milioane de români în spații mici. N-o să se întîmple nimic.

Doar știm că lui Dumnezeu îi plac spațiile mici și mai ales lemnul. Lemnul, că din el se fac coșciuge. Spațiile mici, că în ele votezi, te infectezi, mori și uite așa ai nevoie de lemn.

De coșciug.

Hai, să votați bine.” – a scris Mirel Palada pe Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/MirelTPalada/