ianuarie 17, 2021
FEATURED POLITICA STIRI

Măsurile ineficiente împotriva covid-19 blochează libera circulație a românilor în Europa

În România au fost confirmate până acum 43.678 de cazuri de coronavirus, iar astăzi au fost anunțate alte peste 1.000 de cazuri noi. În aceste condiții, mai multe țări europene au decis să impună o serie de restricții de călătorie persoanelor care vin din România, printre ultimele state apărute pe această listă fiind Austria, Cipru și Italia.

Austria a schimbat condițiile de intrare în țară pentru cetățenii români sâmbătă, 25 iulie. Începând de luni, 27 iulie, cetățenii români care merg în Austria vor trebui să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru SARS-CoV-2 care să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte (până acum, testul trebuia eliberat cu maximum 96 de ore înainte, adică 4 zile), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

Sâmbătă, Cipru a decis să interzică accesul cetățenilor români pe teritoriul său. România a fost inclusă de Guvernul cipriot pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Și Guvernul elen a anunțat noi restricții pentru românii care merg în Grecia. Cei care aleg să meargă cu avionul trebuie să prezinte un test molecular negativ la coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Până acum, această măsură îi viza doar pe cei care intrau prin punctul de trecere de la Kulata.

Italia a introdus carantina obligatorie, timp de 14 zile, pentru toţi cei veniţi din România şi Bulgaria, cel puţin până la 31 iulie, când va fi făcută o nouă reevaluare.

Până acum, guvernul Orban nu a avut reacție la restricțiile impuse mai multe state europene pentru cetățenii români.

 

 

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *