septembrie 29, 2020
ECONOMIE STIRI

ANSVSA – Nu există dovezi științifice că alimentele pot transmite coronavirus

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță că nu există dovezi ştiinţifice conform cărora alimentele ar putea reprezenta o sursă probabilă de transmitere a noului coronavirus.

“În prezent, nu există informaţii disponibile privind prezenţa pe alimente a virusului responsabil de COVID-19 şi supravieţuirea acestuia în alimente, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor. De asemenea, până în prezent nu există nicio dovadă a faptului că produsele alimentare au fost sursa sau vectorul care au contribuit la răspândirea virusului” – a transmis Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Acest punct de vedere a fost transmis după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora unele alimente de origine animală şi non-animală ar putea constitui o sursă de transmitere pentru noul coronavirus.

 

 

 

Sursă foto – www.dailymail.co.uk

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *