Propunere parlamentară – Companiile private să ofere 1% din profit către tinerii care vor să-şi cumpere o casă dar nu-și permit să achite avansul

Mai mulţi parlamentari din PSD, ALDE şi PPUSL propun ca firmele să transfere 1% din profit către un „Fond de Solidaritate”, care să-i ajute pe tineri să finanţeze avansul necesar la cumpărarea unei locuinţe.

Parlamentarii propun înfiinţarea unui Fond de Solidaritate „Locuinţe pentru tinerii români”, iar societăţile comerciale care la finalul ultimului an fiscal au avut un profit brut minim de 1.000.000 lei să transfere 1% din acesta către fond.

„Având în vedere că profitul agenţilor economici, calculat pe baza impozitului pe profit din bugetul pe anul 2020, este de aproximativ 25 miliarde euro, considerăm că Fondul de Solidaritate «Locuinţe pentru tinerii români» poate să acopere avansul destinat familiilor tinere beneficiare”, afirmă aceştia.

Potrivit iniţiatorilor, prin Fondul de Solidaritate „Locuinţe pentru tinerii români” se dorește susţinerea tinerelor familii aflate la început de drum, încurajarea creşterii natalităţii şi stimularea tinerilor de a rămâne în ţară şi chiar de a se stabili în mediul rural, prin asigurarea unui spaţiu de locuit propriu. ProiectuI se adresează tinerilor sub 35 de ani, căsătoriţi, care vor să îşi achiziţioneze o locuinţă în rate, dar nu au posibilitatea de a achita avansul.

Iniţiatorii proiectului sunt: Radu-Ştefan Oprea, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Andrei Gerea, Eugen Durbacă şi Steluţa Cătăniciu.

 

 

Sursă foto – https://www.cascayservicesky.com/services