aprilie 10, 2021
SOCIAL STIRI

Gazetarul Cristian Tudor Popescu despre Andreea Esca – „Cred că a salvat în această seară, fără să fie medic sau preot, nişte vieţi şi nişte suflete“

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a fost invitat în această seară la emisiunea „Jurnalul de Seară“, de la Digi24, moderată de Cosmin Prelipceanu. Acesta a vorbit despre cazul infectării cu covid-19 al Andreei Esca.

„O cunosc pe Andreea Esca de mai bine de 20 de ani. Am fost cablat cu ea în nenumărate emisiuni, dar nu am văzut-o niciodată aşa cum am văzut-o în această seară. Este o profesionistă a ştirilor, a meseriei, care frizează mereu perfecţiunea. Acum nu a mai fost profesionistă. A fost amatoare. În sensul profund al cuvântului, acela de a iubi.

Cred că Andreea Esca a salvat în această seară, fără să fie medic sau preot, nişte vieţi şi nişte suflete, prin ceea ce a spus şi cum a spus. Cred că până şi doamna aceea care a pălmuit vânzătoarea în magazin, atât de agresivă şi ignorantă, dacă a văzut-o pe Andreea Esca în această seară, s-a mai clintit înăuntrul ei. Acestea sunt câteva lucruri pe care cred eu că a reuşit să le transmită Andreea Esca în această seară într-o situaţie deloc simplă pentru ea. Ea nu mai putut să fie atât de detaşată. Întotdeauna am apreciat-o pentru sângele ei rece, pentru luciditatea emisiunii, indiferent cât de dificilă era situaţia sau întrebările care se puneau. Andreea a făcut un lucru foarte greu, nu ştiu câţi dintre noi l-ar putea face: să povesteşti ce i se întâmplă unei persoane iubite, care a ajuns până în pragul morţii. Ca să faci aşa ceva în astfel de momente, este cu totul ieşit din comun, maximum ce poţi face ca gazetar“.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CTPopescu/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *