Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, a fost anchetat penal pentru dispariția unor documente clasificate

Conform Newsweek.ro, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, a fost anchetat și audiat în secret de DIICOT pentru dispariția unor documente secret de stat clasificate „Strict Secret” și „secret de serviciu” de la Ministerul Sănătății.

Dosarul a fost clasat în decembrie 2019 iar Vlad Voiculescu a scăpat de acuzațiile de divulgare a informațiilor secret de stat și neglijență în păstrarea informațiilor clasificate.

Liderul partidului Plus, filiala București, Vlad Voiculescu, consideră că dosarul reprezintă o răzbunare politică a fostului ministru Florian Bodog și a secretarului general al ministerului Sănătății, Florin Gabriel Pușcău, pe care l-a schimbat din funcție. În replică, fostul ministru Bodog susține că, de fapt, l-a salvat pe Voiculescu, căruia i-a cerut să predea un document clasificat cu care plecase acasă.

Cert este că gestionarea documentelor secrete de stat la nivelului Ministerului Sănătăți reprezintă o gravă vulnerabilitate la adresa securității statului român.

Continuarea pe Newsweek.ro

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/VladVoiculescuPentruBucuresti