aprilie 14, 2021
POLITICA STIRI

Andrei Caramitru – În USR toată lumea încearcă să dea afară pe toată lumea

Andrei Caramitru explică situația din USR și luptele interne:

Dacă tot am zis ce aveam de zis despre PNL (după clasarea dosarului 10 August și lipsa unei strategii reale de combatere a covid pe mine nu ma mai conving oricâți oameni buni totuși sunt acolo – e clar ca penalii dictează).

Va spun un pic de ce ma enervează și USRPLUS deși o sa ii votez. Am fost acolo in interior și am plecat ca nu aveam ce face sau căuta sa îmi pierd timpul:

– TOATĂ energia interna e pe lupte stupide între facțiuni irelevante. Martorii lui Barna vs cei ai lui Nicușor vs progresisti vs conservatori vs nu știu câte alte facțiuni. Totul e despre asta (exista enorm de multă ură și frustrare). 90% din timp e despre cum sa controlezi voturile intr-o filiala, cum sa îți securizezi poziția, cum sa impui cu forța tuturor voința a 50.1% strânse cu chiu cu vai (evident ceilalți 49.9% sunt total frustrati). Si cum sa împarți funcții cu PLUS (acolo si unii si alții se chinuie si nu reușesc in general sa agreeze nimic)

– toată lumea încearcă sa dea afara pe toată lumea. Dacă am majoritate undeva, fac orice sa ii dau afara pe ceilalți. Bravo

– programele și propunerile concrete sunt impuse de câțiva fără discuție reală. Oricum doar 5% din energia interna e cheltuita cu asta. Stresul e – cum mai aduc 3 oameni sa ma voteze in filiala cucuietii din deal sau cum fac o sesizare sa dau afara 5 oameni din facțiunea rivală

– comunicarea și strategia externa sunt inexistente. Nimeni nu se uita in mod real la sondaje sau încearcă sa înțeleagă ce se întâmplă, ce își doresc oamenii. Când rezultatele nu sunt bune se ascund. Cei care se ocupa de comunicare habar nu au despre ce e vorba. Se vorbește mult despre “decență” și “echilibru”, poze cu pisici și alte prostii. In loc sa înțeleagă ca trebuie sa comunici cu toată lumea din România așa cum e ea puțin educată și frustrată, nu cu o lume ideală scandinavo-corporatistă care de fapt rezoneaza cu mai puțin de 7% din populație. Și ca lupta e de fapt cu niște rețele de mafioți interlopi, nu cu niște partide rivale normale din vest.

Însă calitatea celor de acolo este excepțională. Sunt mii și mii de oameni cu rezultate de senzație in viața și curați. Însă trebuie organizați și trebuie dat un sens, o energie întregii construcții. Nici Barna nici Ciolos nu știu sa facă asta. Unul nu prea înțelege mare lucru și e disperat ca își pierde puterea (așa ca acționează dur doar ca sa și-o consolideze – la naiba cu rezultatele externe). Celalalt e mult prea decent și soft, și oricum nu are timp pentru ca e la Bruxelles și are alt job.

Problema fundamentala e simpla. Când ai o construcție de elită, cu oameni de top. Ai doua roluri posibile: de locomotiva care aduce voturi (și atunci toată lumea te accepta in poziția de sef) sau de coordonator excelent care da o viziune și păstreaza echilibrul. Barna nu e bun nici la una nici la alta.

Trebuie sa își schimbe dinamica – fundamental. Oricum puterea se va muta – inevitabil – către cei care vor câștiga niște primării (Nicușor deși nu e membru, Clotilde, Dominic in Timișoara și probabil încă 2-3) și cei care au obținut scoruri foarte bune. Însă au nevoie de o strategie, de o echipa de Leadership unita și cu viziune clară. Și cu cojones, cu comunicare cool care funcționează  (aici Dominic de exemplu e cel mai bun de departe împreuna cu Vlad Voiculescu și Năsui de exemplu).

Poate o sa ajungă acolo. Însă nu cred ca vor ajunge destul de repede. Deși ar fi așa de simplu. Ar trebui ca cei din Biroul National sa stea 3 zile împreuna intr-un loc relaxat cool. Și sa discute cu multe beri si grătare ce naiba fac. Sa iasă din blocajul mental “trebuie sa îl susținem pe barna ca altfel ne pierdem influența in partid” + aualeu ne e frica și de Nicușor și de Plus și de umbra noastră (cum naiba sa îți fie frica dacă ești puternic – îți e frica doar dacă ai senzația ca ești slab). Sa aducă și sa plăteasca o echipa de consultanți top top in strategie și comunicare politica (nu din România, ci de prin vest undeva). Și sa ia notițe sa învețe.

In fine. Eu ii votez. Însă sunt ca niște copii de 15 ani, olimpici, cu potențial imens. Dar tocilari, care nu sunt Street Smart. Trebuie repede sa se maturizeze. Ca altfel nu ajung nicăieri și ii mănâncă șacalii bătrâni și versați de pe la noi. – a scris Caramitru pe pagina de Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DanBarnaUSR

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *