ianuarie 15, 2021
ECONOMIE FEATURED STIRI

Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște concediază 1.200 de angajați

Sindicatul Valahia a anunțat joi, pe pagina de Facebook, că a primit o notificare de la conducerea COS Târgovişte cu privire la încetarea producţiei pe termen nedefinit şi că se va face concedierea colectivă care va viza aproximativ 1.200 de angajaţi, dar nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri.

Conducerea combinatului  motivează intenția de a face restructurarea în masă prin situaţia generală a combinatului, aflat în insolvenţă, suspendarea activităţii din ultimele şase luni și pagubele provocate de pandemia COVID-19.

COS Târgoviște este deținut de compania rusească Mechel.

”În notificarea primită  de Sindicatul Valahia de la conducerea COS Târgoviște ,  prin care am fost anunțați ca încetează producția pe termen nedefinit și se vor face aproximativ 1200 de concedieri colective,  nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri;

Sindicatul Valahia a prezentat parlamentarilor de Dâmbovița situație existentă la COS Târgoviște și le-a cerut sprijinul pentru ca statul român sa-şi convertească creanța pe care o are la COS Târgoviște – de cca. 10 milioane de euro, în acțiuni la COS Târgoviște .

Acest lucru este posibil pentru că, în anul 2018, la inițiativa Sindicatului Valahia și cu sprijinul CNS Cartel Alfa, al premierului de atunci ( Mihai Tudose ) și al senatorului Adrian Țuțuianu , Legea insolventlței a fost modificată prin OUG 88/ 2018, tocmai pentru a face posibil acest lucru.

În acest moment trebuie doar o Hotărâre de Guvern prin care COS Târgoviște să fie declarată ca fiind o societate care desfășoară o activitate strategică în metalurgie, pentru România și un Ordin al ministrului de finanțe, prin care sa se stabilească formula de conversie a creanței statului în acțiuni.

Am transmis din nou Ministerului Economiei aceeași solicitare si luni 20 iulie la orele 10,00, vom avea din nou întâlnire cu parlamentarii de Dâmbovița , pe acest subiect.

Nicolae Dragodănescu” – se arată în postarea făcută de Sindicatul Valahia pe pagina de Facebook

 

 

Sursă foto – stiridb.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *