USR continuă atacurile împotriva PNL – Scăparea şefilor Jandarmeriei de răspundere pentru 10 august, un nou eşec al guvernării PNL

USR transmis un comunicat de presă în care acuză că decizia DIICOT de clasare parţială a dosarului privind violenţele din 10 august înseamnă că şefii Jandarmiei şi Poliţiei de atunci, dar şi politicienii care au orchestrat represiunea scapă de răspundere penală, urmând să fie cercetaţi doar subordonaţii acestora.

Decizia DIICOT reprezintă, totodată, un nou eşec al guvernării liberale de a repara după PSD şi de a reda oamenilor încrederea în instituţiile statului prin oferirea, în primul rând, a adevărului, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

„Reprimarea manifestaţiei din 10 august nu putea să aibă loc cu atâta ferocitate fără iniţiativa şi aprobarea unor oameni cu poziţii de conducere în rândul forţelor de ordine şi, mai sus, în statul român. Pretenţia că responsabilitatea aparţine câtorva acari păuni din Jandarmerie sfidează zecile de mii de participanţi care au văzut cu ochii lor acolo. Am fost unul dintre aceşti oameni. Nu avem nevoie de încă un dosar al mineriadei, prelungit pe zeci de ani de zile fără să ajungă la o concluzie. Românii aşteaptă un răspuns clar pentru reprimarea demonstraţiei din 10 august. Până acum nu există” – a spus liderul USR Dan Barna.

„Decizia DIICOT capătă însă noi valenţe dacă ne amintim că Giorgiana Hosu a fost propusă şi susţinută de ministrul Cătălin Predoiu şi premierul Ludovic Orban şi după avizul negativ al CSM, în care se arăta că aceasta „nu a demonstrat capacitate de asumare a responsabilităţii, de gestionare corespunzătoare a situaţiilor de criză” – se arată în comunicatul USR

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DanBarnaUSR