Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi după noile atacuri ale președintelui Klaus Iohannis la adresa social-democraților, că Iohannis nu se mai comportă ca un șef de stat ci ca șeful PNL, că prin criticile aduse CCR și Parlamentului „slăbește democrația și netezește drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat”.

sondaj

„În ultimele două luni, am văzut cea mai mare schimbare la un om politic în România. De la un președinte care se ruga de PSD să-i voteze guvernul Orban, la un om politic măcinat de ură, confuz și cu accente evident extremiste. Astăzi Iohannis ne-a arătat încă o dată că este doar președintele PNL. El nu se mai comportă ca un Președinte al României.

Ultimele ieșiri publice mi-au arătat că a apucat pe o cale greșită. Iohannis este un politician cu accente de dictator, care trebuie să aibă mereu dreptate. Iohannis trebuia să fie garantul Constituției, dar el atacă în continuu instituții fundamentale ale statului precum Parlamentul și Curtea Constituțională. Prin asta, Iohannis slăbește democrația și netezește drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat.

Iohannis nu este un partener instituțional. Este doar un alt politician de la PNL care a preferat un loc cald la Cotroceni deși în trecutul pe care îl blamează își dorea să fie premierul adus de mână de PSD.

De două luni de zile așteptam de la Iohannis și guvernul pe care îl conduce un program de relansare a economiei. Avem peste un milion de șomeri, majoritatea oamenilor mai au bani să supraviețuiască doar o lună de zile. Populația nu este testată, firmele se închid în fiecare zi și aruncă sute de mii de oameni în șomaj. Guvernul nu mai este credibil și nu se mai poate împrumuta. Guvernul, în curând, nu mai are bani de salarii și pensii. Mai mult, PNL și Guvernul se folosesc de pandemie ca să fure prin firmele de casă.

Deși românii se confruntă cu aceste probleme în fiecare zi, Iohannis nu vorbește despre un proiect de relansare a economiei! Nici în seara asta nu am auzit nimic despre asta. Niciun cuvant. Vorbește doar de PSD.

La fiecare ieșire, nu vedem decât o revărsare de ură și o batjocură la adresa românilor care așteaptă soluții pentru ceea ce pun mâine pe masă, pentru locurile lor de muncă, pentru familiile lor. Vedem un președinte disperat să apere un Guvern incompetent și incapabil să vină cu un proiect care să protejeze veniturile românilor.

România se confruntă cu o pandemie și cu o criză economică gravă. De șase luni de zile, PNL este la guvernare. PSD este în opoziție. Nu mai aruncați vina pe alții. Aveți toată puterea! Guvernați! Luați măsuri pentru români” – a spus Marcel Ciolacu

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CiolacuMarcel/