După Der Spiegel și Deustche Welle îl atacă pe Iohannis – În cazul Koveși ”Președintele a acceptat să comită nedreptatea pe care a părut să fie forțat s-o săvârsească, devenind, fie și involuntar, complicele cleptocraților pe care pretindea să-i combată”

După atacul de zilele trecute din Der Spiegel, președintele Iohannis are parte de încă un articol negativ în presa germană. În articolul ” Kövesi, CEDO si statul roman” de pe Deustche Welle președintele este acuzat că a devenit complice al infractorilor, că e lipsit de decență, de vitejie și de spirit de sacrificiu și că a încercat să tragă profituri electroale de pe urma sentinței amintite, în locul unei autocritici tăioase.

”Or, lovitura CEDO n-a inrosit doar obrazul abuzatorilor, intre care doar unul a infundat puscaria, dar din alte motive, altii raman sa decredibilizeze pe mai departe CCR, iar un al treilea continua, spre rusinea mediului academic, sa stea cocotat ca rector in fruntea unei universitati iesene. Urmele degetelor judecatorilor de la Strasbourg s-au intiparit si pe fata „ansamblului autoritatilor” statului roman, reprezentat de un presedinte care, cand ar fi fost mai mare nevoia de forta exemplului sau, de vitejia si de spiritul sau de sacrificiu, a evitat sa se lase suspendat.

Presedintele Klaus Iohannis a acceptat, deci, sa comita nedreptatea pe care a parut sa fie fortat s-o savarseasca, devenind, fie si involuntar, complicele cleptocratilor pe care pretindea sa-i combata. Ba a semnat actul indispensabil revocarii, fara sa aiba decenta de a-si regreta public gestul si de a-si exprima recunostinta pentru bilantul exceptional al exemplarului magistrat nedreptatit.

Or, intr-un stat de drept, nici macar scopul combaterii dusmanilor democratiei, ori afisarea respectului fata de autoritati si deciziile lor nu justifica savarsirea unei fapte reprobabile, ilegale, imorale sau anticonstitutionale.” – Deustche Welle, articol semnat de Petre M. Iancu

 

 

Sursă foto – https://www.dw.com/ro/focus/s-10575